duminică, 11 octombrie 2009

Tudor a avut un episod scurt de enterocolita. Primul copil, prima situatie mai serioasa, prima voma, in miez de noapte, am aterizat la camera de garda la Grigore Alexandrescu.
Situatia spitalului, jenanta. Asistenta-sefa de la Chirurgie (la Pediatrie nu mai erau paturi, slava Cerului!), un pit-bull mic si rau de tot. Pe romaneste, o scarba.
Astea sunt, insa, alte povesti.
In salon sunt 5 mame (de la usa spre geam): genul contabila-economista-jurista-contopista personal (ceva de genul asta, oricum) tanara, blondina, scuturata; genul tanara-de-la-tara/provincie mai scuturata, tanara, epuizata de prea mult spital; eu (genul primei blondine, fara a fi blonda, in plus, cam timida si prea relaxata pt spitalul ala); genul tigancusa-din-Slatina; genul de-lenga-Bucuresti-corpolenta-trecuta-de-prima-tinerete-guraliva-ungii rosii cu vopseaua sarita, copil cu pantalonasi din mohair.
Copiii, intre 5 luni (guraliva corpolenta) si 3 ani (tanara de la tara/provincie). Tigancusa isi alapteaza oachesul cretuliu, de 1 an si 4 luni. Toate celelalte mame din salon m-au intrebat pe rand, auzind ca suntem acolo pentru ca Tudor a vomitat (inca nu stiau ca e enterocolita):
Ce lapte-i dai/dati? L-a schimbat cumva? Io i-am dat (variante) Nan, Milumil, Humana si-alte-chestii-pe-care-nu-le-am-retinut.
El e inca alaptat, raspundeam, fastacita putin.

Concluzia mamei, cateva ore mai tarziu:
Vezi, mai, mama, tu si cu tigancusa, vai de capul tau!

LE: Mama glumea fata de ponderea natural versus artificial in hranirea sugarilor bebelusilor in Romania. ("Sugari" sunt - nu-i asa - cei care sunt alaptati, cred). Mama nu e impotriva alaptatului, nici pentru intarcarea la 3 luni...

5 comentarii:

  1. hai ma...mama ta nu te sustine cu alaptatul?
    nu=mi inchipuiam.
    Las ca nici mama noastra nu e mai bine...ii zice sora-mi....da sper ca tu la un an intarci...sa n-ajunga ca la gheorghe.. :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Oh.... boy!!!

    Sanatate multa. Din pacate eu am multe experiente cu enterocolita asta. Sa va faceti bine!

    RăspundețiȘtergere
  3. Dege, din contra, mama e f pro-alaptat, pt ca ea n-a putut acum 30 de ani, din cauza de regim idiot si a ramas cu sechele, saraca. Concluzia aia e in gluma ;-). Poate editez, ca pica, saraca, de ce nu e.

    Multumim, Danae, a si trecut deja, rapid, de altfel.Deh, o fi si alaptatul asta bun la ceva :-P.

    RăspundețiȘtergere
  4. :-)))
    Sunt campioana la entero cu cate doua internari pe cap de copil plus multe vome dezlantuite la domitzil:) Cel mai bun sfat e sa-l tii hidratat fie cu apa data cu siringa/lingurita (cate putina si daca se poate f. rece pt ca ii linisteste stomacul), fie lapte de la tine (contrar pediatrilor din RO:D laptele de mama e f. bun la vremea gastro-enterocolitelor).
    Sanatate!

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumim, Papa. Si pediatra lui ne-a recomandat alaptarea, or fi si astia din Ro pe drumul cel bun...

    RăspundețiȘtergere