marți, 20 octombrie 2009

Aventuri cu medici (1)

Cum spuneam mai jos, Tudor a avut un scurt si ne-grav episod de enterocolita. Pana la 6 luni, cea mai grava situatie din viata noastra impreuna a fost o suspiciune de varicela la mine (sic!), cand Tudor avea 2 luni, varsta la care varicela suna destul de neplacut, dincolo de grija de a nu se scarpina.


M-am pomenit in vinerea dinaintea Rusaliilor (nu intamplator Rusaliile sunt un amanunt) cu niste globule rosii si o nevoie de scarpinis, ceva teribil. Fiind deja 11 noaptea, m-am raportat la Municipal. Mai mare rasu', eu cu niste bube razlete printre accidente de masina, trante intre baietii de cartier si gravide cu contractii alarmante.


Evident, daca nu era my significant one, aveam tooooate sansele de a apuca dimineata la usa triajului, pentru ca eu nu sunt in nici un caz genul sa ma infig inainte, iar triaj inseamna sa separe cazurile in functie de gravitate si necesitate. Cinci bube mancaricioase nu prea semnaleaza prioritate...


In fine, un doctor tanar cu picioarele apropiate sus (:D) se protapeste inaintea mea si intreaba ce am. Mmm, pai... mi-au aparut bubele astea.
- Cand?
- Adineauri. Si ma mananca si mi-e teama, ca am un copil de doua luni si-l alaptaez si... dau sa incep cu explicatiile, de parca-l interesa pe nenea ala ce indrugam eu acolo.
 - Si esti insarcinata iar? cu o unda de dispret in glas
??????????!!!!!!!!!! Facuse medicina, or what??? Ii spun ca am copil de DOUA luni si el ma intreaba daca sunt iar insarcinata??!! Cand sa am timp sa fac un copil, cand eu nici nu ma dezinsarcinasem bine.


Eniuei, ajung la sefa. Care, distanta si superioara, ma informeaza scurt si sec ca e varicela.
??!!!!! Pai, eu am mai facut varicela, la 8 ani.
Si ce daca? Si eu am facut la 15 si la 35... Du-te la Matei Bals, la Infectioase.
Are stetoscop de gat, i se spune sefa, e la camera de garda a unuia dintre cele mai mari spitale din Bucuresti, o cred si ma pornesc la Matei Bals, aflat in plin stardom, ca e cu gripa porcina la Realitatea TV. O doctorita tanara si care ar fi putut fi simpatica, daca significant one nu facea glume, confirma diagnosticul pus la Municipal, numai dupa ce aude ce zisesera acolo. Pana sa-i spun, m-a tras in sus de brate, s-a uitat pe unde ziceam eu ca am bube, fara a se uita in cap, in gura, in locuri d-astea de vacanta pentru varicele. Imi da nu mai stiu ce si intreb si eu, ca Nae: Da' eu alaptez, are ceva?
Aa, nu, n-are nimic.
Pai, si daca ia si cel mic?
Pai, probabil are imunitate de la Dvs.
Pai, cum asa? Eu de-abia am facut.
I-ati transmis prin alaptare imunizarea si oricum varicela nu e grava la bebelusi.
Si analize, ceva, sa fiu sigura ca am/ nu am?
Pai, pana marti nu lucreaza nici un laborator, nici macar alea private, ca e liber luni. (aici se introduce amanuntul Rusalii)

Cum deja se facuse 1 noaptea, m-am dus acasa, linistita. Inainte de cantatul cocosilor, m-am trezit sa gugal dupa infant chicken pox si varicelle nourrisson. M-a luat ameteala. Varicela pulmonara, zona zoster la cbebelusi??!! Si oricum aia de pe forumuri erau toti mai mari ca Tudor!
Am stat ca pe jar pana la o ora decenta pentru a suna pediatrul. Care mi-a confirmat varicela pulmonara si banuiala ca trebuie sa ma separ 10 zile (!!!!!!!!!) de bebeTu. O sa ii dati Nan 1, atatea linguri la atatia mililitri, il lasati la bunci si intre timp incercati sa mentineti secretia de lapte si sa speram ca, la capatul celor 10 zile... etc etc etc
M-a apucat jalea. Am dat telefoane, am scris pe mail, pe unde am putut, ce ma fac eu? Plecand de la Sabina ma indoctrinasem cu alaptarea, iar cel mai rau a fost ca eram eu sigura, de la mine, ca experienta cu alaptarea n-o sa fie atat de scurta si drastica.
Copilul se pusese pe urlart de foame, eu stateam si-mi curgeau lacrimi bovine, mama il tinea departe de mine, iar Nan-ul ala nu-i pria deloc.
ORIBIL, oribil sentiment: mama il hraneste cu biberonul, copilul se codeste, iar eu stau si ma uit neputincioasa, de la distanta.
In tabloul dramatic, mama ma trimite la Victor Babes. Unde o doctorita intre varste, sictirita si plictisita de a-si petrece weekendul prelungit in garda, ma suceste, ma scarpina, ma casca, ma pipaie prin cap, se uita dupa rosu-n gat si, uimita, declara ca nu e varicela. O fi orice-o fi, dar nu e varicela. Si virusul n-a trecut in lapte atata vreme cat n-am facut febra. O fi vreun virus, dar nu varicela.

Am lasat incolo Nanul si biberonul si jalea si cu ceva teama in suflet, am continuat sa dormim unul langa altul pe canapeaua mamei. N-a facut varicela si nici eu n-am mai avut pusee.
A fost nevoie de 5 medici (inca doi saptamana urmatoare) sa ajung la concluzia ca cel mai bine ma ghidez eu dupa mine. Dr. Naumescu, de la Spitalul Scarlat Longhin mi-a deslusit intoleranta cu pricina.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu