luni, 25 octombrie 2010

Sila

Nu ma uit la TV, in afara de TLC mostly. Insa cand zappez, nu mai suport s-o vad pe Elena Udrea si sa vad lideri de sindicat care se agita ca sifoanele uitate-n debara! Elena Udrea ma umple de indignare (putin spus) pentru ca a alimentat misoginismul si-asa inflorescent in tara asta! L-a alimentat nu pentru ca e pur si simplu femeie, ci pentru ca e o femeie lipsita de decenta de a sta in biroul ei de om de afaceri, avocat, whatever she is, in loc sa vina sa se urce in pole-positionul unui minister pentru care e nevoie de mai mult de o claie blonda, un picior suplu si un un blog banal pentru a-l mana incolo sau incoace! In conditiile in care in tara asta femeile sunt sistematic mai prost promovate si mai prost platite, in conditiile in care majoritatea covarsitoare considera ca femeile sunt mai prost dotate pentru a conduce, pentru a planifica si coordona, Elena Udrea si Roberta Anastase ajung sa se maimutareasca si sa ruleze 'r'-urile si sa rotunjeasca "sh" cu mare importanta pe la jurnalele de stiri, de dragul de a-si vedea in reluare vitoanele si louboutinii preumblati pe la sedinte de partid!
Ma intrebam eu, asa, ce constiinta sa ai sa nu relizezi ca situatia e penibila, e jenanta fata de femeile care lupta pentru ele si organizatiile lor! De ce ma intreb, nu stiu, pentru ca ele nu au atata constiinta de sine, incat sa numere pana la 5 si sa respire adanc, apoi sa-si vada de trebile la care se pricep mai bine, indiferent care ar fi acelea!

Iar liderii de sindicat sunt niste domni carora le place sa se joace un pic de-a lupii moralisti, in conditiile in care sindicatul este, pentru multi, antecamera politichiei. Agita principii, povesti lacrimogene si invoca cifre uriase si iresponsabile ca sa justifice cotizatiile si expedientele plimbate de colo-colo! 

PS La Realitatea TV e invitata o doamna subofiter SPP care se exprima de-a dreptul jenant in limba romana. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu