duminică, 13 martie 2011

Mhmmm, misoginism? Da' de unde, nici vorba!

Eram in clasa a 7a, era mai, sau iunie si purtam un tricou bleumarin. Ma duceam la scoala, caram un bloc din ala imens de desen si stateam la semafor, asteptand sa se faca verde sa traversez inspre statia lui 178. Se face verde si pornesc. Un chelios cu ochelari de soare (probabil avea vreo 30 de ani), in treacat pe langa mine, imi pune mana pe sanul stang. Eram un copil de 13 ani, sanii mei erau, asa, niste umflaturi sub un tricou lalau.

Eram in clasa a 10a, ma duceam la British Council cu o colega. Pe Dorobanti - colt cu Eminescu (unde-i acu' nu st' ce cafenea), un esafodaj si, calare pe esafodaj, niste muncitori. Au strigat la noi, noi ne-am facut ca ploua, ei ne-au scuipat din inaltul inteligentei si sensibilitatii lor. Tot in clasa a 10a, sfarsisem consursul la engleza la Liceul Cosbuc si statea s-astept nu st' ce troleu sa ma duca spre Universitate. Un pervers hidos mi-a aratat ca se masturbeaza.

Acum 5 ani lucram cu Ministerul de Finante. O tinerica zapacita, rsfatata de francezi cu dulciuri si parfumuri. Intre aia 20-30 de francezi, s-a nimerit si-unul care sa-mi numere bretelele de la sutien, sa imi faca tot felul de observatii desantate si sa se uite libidinos dupa mine. N-a mai pupat iesire din tarisoara lui, ca sefu' de directie a notat comportamentul si dus a fost.
In acelasi context - prestator de servicii pt guvernele roman si francez, una dintre angajatele Ministerului mi-a propus sa facem impreuna drumul Valcea-Bucuresti. Zis si facut, numai ca in ultima clipa - cand toti ailalti o luasera din loc - m-a anuntat infrigurata ca i-a venit amorezul si e urgent sa vorbeasca si sa merg eu cu prietenul amorezului pan' la Pitesti. N-am gandit, n-am gasit solutie pe moment, am acceptat cu inima stransa (pe preten il vazusem in ultimele 2 saptamani aproape zilnic si nu mi se paruse chiar periculos, asa). Iar jumatate de ora mai tarziu imi puneam problema ce microbuze or trece prin satele alea din zona Curtea-de Arges, pentru ca pretenu' lu' amorezu', mare stab la Garda Financiara, imi facea niste avansuri atat de transparente ca li se vedeau nu chilotii, ci de-a dreptul ficatii. Intrasem cu totul in scaun si ma rugam sa ajung teafara la Pitesti (de unde, btw, am plecat cu microbuzul la Buc)
Dumnealor - amploaiatei ministeriale, amorezului si pretenului de amorez - li s-a parut absolut firesc ca omu' sa fie atras de o tanara si sa-i faca atare invitatii. Ba, amploaiata mi-a mai si transmis ulterior ca pretenu' s-a mai interesat de mine, in varii situatii. Nu, seful lor nu le-a atras atentia asupra acestui comportament.

Asta-toamna eram cu Tudor in masina - el in scaun, in spate - si ploua. Am franat (va dati seama cat de brusc, daca era copilu-n spate) sa las o doamna sa traverseze prin loc nemarcat, ca vantul ii sufla umbrela si ploaia o palmuia din toate partile. Din spatele meu - flashuri, balamuc, isterii. La 300 m mai sus, ma prinde istericul, lasa geamul jos si urla ca toate alea, c-o fi, c-o pati, ca-s asa si pe dincolo si avea senzatia ca am gauri si n-am cu ce le umple, mi-a oferit el variante.
Repet: in spate era copilul meu de-un an jumate.
Tot iarna asta: plec cu copilu' de acasa, pe drum o crila de baetasi care nu stiau ca au si trotuar la dispozitie, umblau cam pe jumatea benzii de carosabil. Dau un claxon firav, de avertizare si ma trezesc cu suturi in roti si aripa masinii. Iara: cu copilu-n masina.

Astea-s cele mai scarboase, sau mai recente de mi le amintesc. Si nu le pot reda, trairile si scarba de-o retraiesc odata cu amintirile astea nu pot fi redate, sau descrise cat sa provoace si altora sentimente similare. Nu pot sa spun decat ca mi-a fost scarba, frica, groaza, am simtit caltzi (da, d-aia de canepa) in gat si miros de puroi in nas in momentele alea. Si catuse peste revolta mea.

Ma intreb: cati barbati patesc lucrurile astea? Ok, fazele cu perversii exhibitionisti probabil ca le patesc si baietii mai mici. Dar, ma intreb: cator barbati li se intampla sa fie hartuiti dupa ce au fost invitati sa calatoreasca in masina unei femei? Cator barbati li se intampla sa le loveasca pustii masina cu picioarele? Cator barbati li se intampla sa fie scuipati pe strada?

3 comentarii:

  1. Bune intrebarile! Sorry, pentru experientele traite dar cred ca avem fiecare femeie (mai mult sau mai putin splendida) experiente de genul la activ...

    RăspundețiȘtergere
  2. Ceska, sunt absolut convinsa ca asa e, cum spui! Ba, mai mult, am scris asta in ideea ca suntem atat de multe care trecem prin exepriente similare si ne gatuie revolta si n-avem ce face.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred ca in postarea de azi, cea noua, ai gasit si raspunsul?

    RăspundețiȘtergere