luni, 2 august 2010

Psihoza

Experienta care frizeaza psihoza: traiul la bloc.

Copilul meu e la mama. Eu ii fac de mancare, multe legume, multe seminte, multa mizerie care trebuie curatata. Cu apa. Ardeii copti ma frig la degete si trebuie scaldati, ca sa ii depilez. In apa. Pentru ca sunt 40 de grade in aer, mancarea trebuie racita. In apa.
La robinetul din bucatarie NU CURGE APA!! Nici rece, nici calda, nici picaturi, nici bolboroseli. Apa e-n concediu. Sau in greva, sau e taiata.
La baie, nici atat. Datorita fostului administrator de bloc, am centrala: el a furat banii platiti luna de luna de locatarii blocului, n-a platit utilitatile, RADET s-a suparat si nu ne-a mai dat apa calda pe gratis, a venit copilul, trebuia sa-i fac baie si cald in caasa, am pus centrala. Care centrala circula apa rece venita prin robinetul/sursa de la... BUCATARIE! Unde nu e apa.

Probabil ca are vreunul belele-n casa, probabil ca ii inoata televizorul, cu soacra calare pe el, in jurul lustrei, insa pe mine lipsa apei calde la 40 de grade in aer si vreo 200 la mine-n bucatarie ma face sa-mi doresc sa decolez intr-o lume paralela. Faptul ca imi spal singura palierul de 3 ori pe saptamana, ca dau in galbinare de cate ori ies pe casa scarii, faptul ca lunar se infunda ghena, faptul ca , ca si ca!!! Faptul ca, desi debransata de la RADET, am platit toooaaata iarna si RADET, si gaze, si electricitate pentru centrala, pentru ca administratia nu s-a sinchisit sa anunte firma aia de-mi tropaia lunar prin casa sa citeasca repartitoarele... Si tooot asa!!!

Mda, fostul administrator si-a facut o casa pe undeva prin jurul Bucurestilor, i-a luat fi-sii o masina si jura pe ochiul lui de sticla ca e de buna-credinta si va plati esalonat paguba, din pensia lui de pensionar anticipat pe caz de boala. Instanta-l crede, ca na, de buna-credinta a furat omu' banii, n-avea cu ce-si face casa, poti sa-l condamni ca vroia sa plece de la bloc? Uite ce scarbe se intampla la bloc.

Ma duc sa ma uit prin casa, poate-a ajuns la mine inundatia...

3 comentarii:

  1. Minunat! Bine ne-am adunat in club! :) Eu am o problema cu vecinii care arunca gunoiul de la balcon, dupa lasarea serii, ca deh, e rusinos sa te vada cineva facand asta...desi ghena e pe fiecare palier. Si mai am vecinii manelisti...Mai nou, ne-a anuntat administratorul ca nu vom mai avea apa de nici un fel, fie ea rece sau calda "datorita" celor 10 familii ce datoreaza zeci de milioane la intretinere. Sa nu mai zic de babuta senila care ne inundeaza de vreo 3-4 ori pe an, ca uita robinetele deschise. Hai, ca viata la bloc e foarte fun, nu crezi?

    PS Acum am descoperit blogul tau si-mi place mult cum scrii. Te-am adaugat in blogroll-ul meu la Mamici si pitici. Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  2. Adela, nu pricep: e rusinos sa te vada cineva aruncand gunoiul = facand curat??!! Si e mai elegant sa-l arunci, Doamneee!!!
    Ingrozitoare faza asta cu apa! Nu poti face nimic fara apa!!! Incearca sa vezi daca nu poate Apa Nova sa va ajute cu bransament separat, daca administratia nu face nimic sa recupereze datoriile de la vecini.
    Oricum, imi dau seama ca oricand e loc de mai rau!

    Multumesc pentru aprecieri, scriu rar, cand "ma plezneste" preaplinul :-)

    RăspundețiȘtergere
  3. Ziceam ca vecinii mei arunca gunoiul de la balcon, direct in gradinita din fata blocului dar, fac asta dupa lasarea serii, ca sa nu-i vada nimeni ca fac asta...ca le-o fi rusine, daca poti sa intelegi treaba asta...

    RăspundețiȘtergere