marți, 24 august 2010

Ice tea and some more kitchen trouble

Eu nu dau banii pe sucuri; nu ca as fi zgarcita (haha, orice as fi, numai mana stransa nu :D), dar m-au fraierit si pe mine povestile alea cu carbogazoasele, grasimile hidrogenate etc.

Ceai mi-e lene sa fac: nu-mi plac ceaiurile inghesuite in pliculete de celuloza, mi-e sila sa arunc resturile de planta si sa spal ibcirul daca fac din celalalt. Asa ca amestec: ceai de afine aromatizat, cu menta de pe la bunica-mea, macese si ce mai gasesc prin dulap intr-un litru si jumatate de apa fierbinte. Il las sa se raceasca decent, il strecor si adaug vreo 2-3 linguri de miere (mierea incalzita la peste 40-50 de grade cica e toxica) si jumatate de lamaie intreaga si le uit prin bucatarie. Cand vin de-afara cu Tudor, var stacana in frigider si ma duc la baie. Dupa ce se culca Tudor, il gasesc pe taica-sau bagat pe jumatate in frigider. Cum nu gaseste nimic de mancare, bea ceaiul meu rece si macar merge fericit la culcare!

 *
*         *

La Bratislava, am mancat acum cativa ani un piept de curcan umplut cu ierburi aromate. Pe vreama aia nu-mi placea salvia, asa ca mi s-a parut ca are gust de mucegai :D.
Zilele trecute mi-am adus aminte de experienta mea slovaca si am combinat-o cu experienta damboviteana a puiului initial cu feta, apoi cu telemea, ca-i mai ieftina, deh :P.

Pieptul de curcan nu-i foarte la indemana de gasit necongelat, iar pieptul de pui e cam fad si uscat, asa ca am luat niste pulpe superioare dezosate si despielitate (bine, ca alea de la Cora aveau si fulgi, e alta poveste). Am mai luat o cutie de branza tip feta, un pachet de busuioc proaspat si unul de rozmarin+salvie (tot de la Cora). Am tocat la  ierburile astea de mi-au iesit cam doua linguri si le-am amestecat cam cu 6 linguri de feta.
Am batut la pulpele alea ca la fasole si am inchesuit peste fiecare dintre ele amestec de branza cu ierburi. Am somoiogit pulpele (nu se poate spune "rulat", ca e prea elegant pentru ce-am facut eu) si le-am fixat cu cate doua scobitori. Le-am depus intr-un vas de Jena stropit cu o parere de ulei din samburi de struguri si am asezat deasupra rondele de rosii. Le-am acoperit si le-am varat la cuptor. Au sfarait ce-au sfarait si la un moment dat pareau gata. Le-am luat capacul si le-am mai lasat sa se rumeneasca putin. Miros delicios si sunt minunat de gustoase!

Acuma ma duc sa gust din ultimul lot de saratele, alea in care, in loc de chimen, am pus rozmarin uscat. Stiu, am innebunit cu ierbile mediteraneene, da' asa o aroma fina si volatila au capatat saratelele...

Si intre timp am mai scris si-un frumos capitol de organizare de proiect, bugetul nu-l stiu, da' ce conteaza!

5 comentarii:

  1. Te plictisesti rau acasa, ha? :)
    Eu ma indeletnicesc cu blogul si facebooku'! :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Tu cu ierburile aromatizate, eu cu cimbrul, adus de acasa la greu, vreau sa-ti spun ca-l folosesc pana si-n omleta, delicioasa :)).

    RăspundețiȘtergere
  3. Adela, ma plictisesc la ora asta, cand Tudor doarme si biscuitii lui sunt in cuptor :-). In rest, cand ma trezesc cu timp in plus, nu stiu ce sa fac cu el :-)).

    Lena, nu poti sa iti pui acolo-n ghiveci?

    RăspundețiȘtergere
  4. haha, lena, si eu mananc cimbru in prostie, mai ales ca nu am voie sare:)

    RăspundețiȘtergere
  5. îmi place despre tine, îmi aminteşte de mine :)

    RăspundețiȘtergere