joi, 11 octombrie 2012

Help!

"Cat mai ai?" - nu stiu si nu ma intereseaza exact. N-o sa ramaie acolo vesnic.
"E fata, esti lata-n solduri" - mersi, exact ce aveam nevoie sa aud.
"Nu te-ai latit deloc, e baiat, nu?" - ar fi bine sa te pun in legatura cu autorul replicii de mai sus, poate faceti o partida de sah.
"E baiat, ca nu te-ai umplut de chestii pe fata; sa vezi daca (i)er(e)a fata, cum te faceai..." - mda, e CHIAR fata, iaca, fetele nu-s ce se poate intampla cel mai rau unei familii, contrat parerilor arhaice.
"Iti coboara burta, nu mai ai mult"
"Pai, cum mai ai doar atat, ca nu ti-a coborat deloc burta?" - aceeasi persoana, la interval cronologic de o saptamana. Hotaraste-te, sa stiu si eu pentru ce ma pregatesc.
"Pai, si ce faci, mai ai curaj sa te urci in masina?" - cred ca e mai placut cu masina mea, decat cu 178, 41, metroul de la statia Pacii, taximetristii care-si aprind tigari, nu spala masina, li se strica aparatul de taxare dupa prima suta de metri si, in genere, ma trateaza de parc-as fi ecervelata, nu insarcinata.
"Pai, cum, e fata si nu s-a nascut inca? Fetele sunt mai harnice" - mda, or fi, numai ca si primul s-a nascut un pic mai repede de termen.
"O sa semene cu ta-su, ca e fata" - si primul, ca e baiat, de ce nu seamana cu mine...?
"Aaa, abia astept, manca-o-ar mama pe ea" - Huh?! Pe copilul meu?! Abia il astepti...? In ce film?
Oh, si povestile, povestile despre copiii lor, ai altora, ai unei prietene, ai unui prieten, coleg etc. Si mai ales ai lor. Aia de acu' 30 de ani, eventual.

Sa fie de la sarcina, sau chiar am de-a face cu diverse forme de oameni stupizi? Ce ma sperie e ca si fata mea va avea de-a face cu ei, intr-o x proportie. Priceless.



4 comentarii:

  1. Sunt tampiti, Nuschu.
    Mie mi-s inca proaspete in minte intrebarile si comentariile acestea, am nascut abia acum 1 an jumate. Zi merci ca scapi de cam o treime din sfaturi pentru a acum nu vei mai raspunde afirmativ la intrebarea introductiva "e primu'?"

    RăspundețiȘtergere
  2. Oooh, la asta nu m-am gandit - ca-s norocoasa, inca, sa scap de sfaturile pentru primipare.
    Da' nu scap de observatia "Aaa, ai pereche! Ce frumos!" Nu vad ce e atat de frumos, dar fie!

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu ajunsesem sa raspund "ba mai am doi doamna, da-s la scoala".

    Mergea!

    Faza cu perechea e intr-adevar crancena. Si eu sunt intrebata "si urmatorul il vrei fetita, sa fie pereche, nu?"
    Am raspuns o data "nu doamna, ca le ies copii cu sase degete daca-s pereche" si doamna respectiva nu ma mai saluta de atunci.

    RăspundețiȘtergere