joi, 2 august 2012

Urban SA si (dis)satisfactia clientului

Locuiesc pe o strada mica, lipsita de facilitati urbane precum asfaltul, sau canalizarea, sau apa curenta. Acuma, ca n-am apa, sau canal, sau asfalt nu ma deranjeaza. Mai ales ca, dac-as avea asfalt, mi-ar hurui motoare-n cap sistematic, dupa 7 si dupa 4, cand toti se grabesc si mai taie din semafoare.
Mai nou, desi platesc si am un contract cu Urban SA, nici servicii de salubrizare nu mai primesc. Conform contractului, ar trebui sa se prezinte in fiecare zi de vineri sa-mi goleasca tomberonul. Mie si altor cateva case de pe strada. De doua luni, de cand acest contract e valid, nici macar o data n-au venit vinerea. Cel mai adesea, duminica - scoate tomberon vineri dimineata, baga-l seara inapoi, scoate-l sambata, plimba-l iara pe seara si tot asa si duminica. Nu de alta, da-s unii de colectioneaza plastice de dimensiuni mari. 
Dupa o luna, le-am facut o sesizare pe site, asa, sa stie si ei ca am dambla cu ordinea. Nici un raspuns la sesizare.
Duminica ce-a trecut, la 9 pm cand am ajuns acasa, tomberonul meu ma astepta cuminte si plin sa-l bag inapoi, la adapost. Si asa, plin, din ce in ce mai plin, a ramas pana azi. Zilnic, am sunat la dispeceratul Urban SA si m-au asigurat ca "Vin, duamna, azi, dupa 2 vin" "Care 2? PM, sau AM?" "Doua, duamna, paishpe, doua" "Sase, duamna, dupa sase vin" "Va rog io nu va suparatz, vin dupa 7". "Mai stati pana la 10, poate vin". Ei, si asa, in fiecare zi. Ele ma asigura, serioase si optimiste, ca vin baietii
Am primit numere de mobil ale "baietilor, ei, de la programare stiu mai bine" - Iorga, Cristea. Nu stiu daca Iorga, sau Cristea era in concediu la tara, unde-i cotcodaceau gainile in poiata, dar el a fost singurul de mi-a raspuns la apel. Restul, alte 3-4 numere, nu s-au sinchisit. "Cirjan, duamna, sa stiti ca nu e orice, e si el sef de sectie", mi-a raspuns ofensata dispecera, cand i-am zis ca nu mai am chef de alti neica-nimeni care nu raspund. Mi-ar fi placut sa am ocazia sa se prezinte ca atare, da' nici dumnealui n-a binevoit. Nici seful de sucursala, Dan Ceausescu n-a catadicsit. Numai fetele de la dispecerat au raspuns, ca de-aia sunt angajate. Si, de marti, cand auzeau numele meu, oftau a jale. Pricepeau ca propriii colegi isi bat joc de cuvantul si munca lor, de nervii si banii mei si ai vecinilor si se pregateau, saracele, pentru alte si alte chestionari din parte-mi.
Ba, am trimis si un mail la OPC, cu copie la dl Dan Ceausescu. N-a fost degeaba, ca Urban SA a reactionat. Timid si stupid, dar macar am vazut ca exista si alt personal in afara de dispecere. Am primit un frumos mail de la Stefan Opran, Analist Servicii Clienti, prin care ma asigura ca vor remedia problema in cel mai scurt timp.
El o fi stiind ce inseamna gunoi de doua saptamani, dospit la 40 de grade? Si ce regim de "cel mai scurt timp" are gunoiul asta...? Ma indoiesc.
Mi-a dat prin cap sa-i dau un telefon pe mobilul trecut la semnatura, da' mi-a trecut - nu face parte din cultura lor organizationala sa raspunda la telefoane care nu sunt in reteaua Urban SA, probabil.
Fetele care lucreaza la dispecerat sunt rabdatoare, par gata sa ajute, da' n-au cu cine lucra. Colegii lor  le saboteaza si le pun in cap clienti furiosi, asa, ca mine. Care isi pierd rabdarea si devin sarcastici, rautaciosi, enerva(n)ti. Si ele promit. Probabil singura vina a lor e ca promit in numele unor lucratori lenesi si mincinosi (una dintre fetele astea a facut greseala sa marturiseasca faptul ca, in sistemul lor, strada mea aparea ca "ridicata" - deci baietii nici n-au trecut prin zona, da' au zis ca au ridicat gunoiul) si a unor manageri delasatori si dezinteresati de propriii clienti.
Halal sa ne fie! Impozit baban la Primarie platim, de ce nu? Un milion jumate (vechi) am dat la Urban SA cand m-am racordat la Electrica, sa vie sa ridice deseurile din santierul rezultat in urma saparii unui sant de 1m lungime. N-a venit sa ridice, ca n-avea ce: deseurile erau niste pamant si balast, care au umplut la loc santul, peste racord. 
Incep sa ma si tem: probabil, dupa tot acest scandal de l-am facut (asta, in ipoteza ca scandalul chiar a ajuns la ei), o sa fiu pedepsita de "baietii de pe teren" si, sistematic, ma vor lasa cu gunoiul un drum 2-3-5 saptamani. 

LE: Aseara pe la 9 plecam la mama. Am sunat iara (:D:D:D) la dispeceratul Urban, sa le spun ca ma duc la vrajitoare, sa faca vraji gunoiului, sa plece singur spre birourile Urban SA (nu, ca am o fantezie, sa le duc gunoiul copt molcom la 40 de grade, in plastic, sa-l depun cu piosenie in mijlocul biroului). Tipa de la dispecerat a dat telefon la "Stradal" (jargonul de rigoare) si, in 10 minute, au sosit niste amarati cu o platforma, sa-mi ia NUMAI mie gunoiul. A, si celor de la 11D (probabil vecinul cel nebun, care da in judecata si cainii care latra noaptea, vezi bine ca noi suntem singurii teroristi de pe strada).
Un alt vecin, vazand sigla Urban SA ca umbla pe strada, a iesit cu tomberonul repede, sa scape de el. Baietii, insa, au trecut in tromba, ma si mir cum drogareta aia - peste care, altfel, daca dai cand ridica o pubela publica, iti blestemi zilele, ca umbla cu maxim 30 de km la ora - gonea in halul ala, de parca fugea s-apuce ziua de maine.
Asa solutie au gasit ei la problema a 30-50 de case: sa trimita o echipa alora care urla mai tare. Ailalti, treaba lor, fiarba in suc propriu!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu