miercuri, 18 ianuarie 2012

Andra Maria, la 2 ani si jumatate, multiple malformatii

Andra are 2 ani si jumatate si, din prima zi a vietii ei, traieste in spitale – in poza de mai jos, jucaria pe care Andra o tine in mana este... o seringa...
S-a nascut prin cezariana, inainte de termen, la opt luni si o saptamana, cu cinci malformatii la inima, cu malformatii la rinichi, vezica urinara si uter si malformatie a anusului. La ecografia morfo-fetala facuta de mama, la 5 luni de sarcina, aceste malformatii nu au fost semnalate.
Malformatiile cardiace au fost operate la o clinica pediatrica din Germania, fetita ramanand, insa, sub supraveghere si cu restrictii in ceea ce priveste contactul cu alte persoane, din cauza sensibilitatii aparatului cardiac si respirator.
Restul malformatiilor au fost partial rezolvate, prin interventii multiple la clinica din Germania (reconstructia uterului, a vezicii, interventii la rinichi si anus) sau amanate. Astfel, Andra, la 2 ani si jumatate are „anus contra naturii”, dupa ce, la inceputul vietii sale, capatul terminal al instestinului gros era scos prin burtica (!), urineaza prin sonda, iar posibilitatea de a capata controlul functiilor fiziologice nu va fi stabilita, pana cand Andra nu va implini 5 ani.
Din cauza malformatiilor unuia dintre rinichi, Andra face infectii urinare repetate, la fiecare aproximativ 3 saptamani.
Infectiile urinare sunt afectiuni care, pe langa suferinte majore, ii produc si stari de febra si agitatie, stari generale alterate, stari in care nu se alimenteaza cum trebuie. La 2 ani si jumatate, Andra are o greutate de 9 kg (baietelul meu, la aceeasi varsta, avea 12 kg si el e dintre cei slabanogi).
Infectiile urinare repetate o trimit pe Andra in spital in fiecare luna, pentru tratament, hranire si hidratare prin perfuzii. Andra are nevoie de spitalizare in mediu steril, din cauza problemelor multiple pe care le are, are nevoie de multiple consumabile medicale. Face tratament cu antibiotic in fiecare zi a vietii sale, de cand n-a nascut. Tratamentul costa cateva sute de lei pe saptamana. Conditiile de spitalizare din Romania ignora complet nevoile Andrei, este spitalizata in aceleasi saloane cu copii care au felurite suferinte si boli infectioase, la randul lor.
Vineri, pe 20 ianuarie, Andra pleaca in Germania pentru o noua operatie de reconstructie la vezica urinara. Numai pentru aceasta interventie, parintilor le mai trebuie 600 de Euro.
Timpul e scurt, e extrem de scurt si, probabil, multi isi vor spune ca oricum e prea tarziu. Pentru aceasta urmatoare spitalizare timpul poate parea scurt, insa Andra are nevoie de ajutor financiar in permanenta: pentru aceasta noua operatie in Germania, pentru tratamentul zilnic cu antibiotic, pentru consumabilele medicale, pentru analizele pe care le face la clinicile din strainatate.
Contul in care va rog sa contribuiti cu sume cat de mici, cand puteti, este deschis la:
BANCA TRANSILVANIA GALATI
IBAN: RO82 BTRL 0180 1201 K572 63XX
pe numele: Valentina Palade
Am incercat sa rezum in randurile de mai sus ceea ce mi-a spus mama Andrei, la telefon, timp de o jumatate de ora. Daca aveti intrebari, va rog sa mi le adresati si voi incerca sa am raspunsul de la mama fetitei.
Stiu ca, probabil, sunteti foarte des solicitati sa participati in asemenea cazuri. Stiu, de asemenea, ca nu e usor. Insa, ganditi-va cat de fericiti suntem cu totii sa ne trezim sanatosi, sa fim complet independenti fizic si emotional, sa ne bucuram de carti si de vacante si, aceia care ii avem, sa ne bucuram de copiii nostri, atinsi de o raceala, sau urland dupa un joc oarecare. Mama Andrei se bucura cand are destui bani in cont sa-si duca fetita la o operatie in Germania... Cei mai multi dintre noi se alarmeaza cand termometrul arata 37.5...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu