sâmbătă, 5 februarie 2011

Secsi

Daca la ora 9 numaram minutele pana la 11 - ora de antibiotic -, sa stiu cat mai trag de pleoape sa nu se inchida, m-a apucat noaptea cascand gura prin virtual. Si am dat de mai multe ori, sub diverse forme, de ideea de "graviduta secsi".

Odata, diminutivul "graviduta" ma oboseste. Cum ma oboseste si acreste "te pup dulce" si "mersic" (acum doi ani era un nene dinaintea mea la ghiseu la banca si avea nenea asta niste bani de vehiculat printr-un "contulet". Am avut cosmaruri noaptea ce-a urmat.) Inainte de-a fi gravida, "individa" nu e "femeiuta", nici "domnita", nici "domnisorica". Brusc, indata ce incepe sa se expandeze, devine "graviduta". Mda.

Apoi, ma omoara "secsi". De ce trebuie ca o femeie sa fie "secsi" oricand, oricum, cu orice pret si in orice conditii? Femeie nu e egal cu provocator si feminitate nu e egal cu dorinta. Eu n-am habar daca toate femeile simt asta, dar eu, in genere, nu ma simt secsi no matter what si nici nu voi a ma simti secsi si d-a surda, si d-a muta! Vreau sa ma simt serioasa, vreau sa ma simt nepoata, vreau sa ma simt copil si sora! Sunt mult mai multe ipostaze in care NU am de ce sa ma simt secsi, decat cele in care e cazul sa ma simt. Si, oricum, n-am eu fata aia sa ma simt secsi mai mult de cateva momente-n saptamana (si nu ma refer la  momentele fierbinti, ci la alea de dezmat interior).

Si ajung si la alaturarea celor doua - "graviduta secsi". Pai, graviduta se prepara a fi mama. Cu ocazia acestui eveniment, se umfla. Se umfla peste tot, incepand cu sanii (yucss, ce-am mai urat partea cu sutienele si-o mai urasc si azi!), continuand vertiginos si apoteotic cu burta (ce placere sa dormi intepenita pe spate, sau sa faci strategii sa te dai jos din pat in maxim 5 minute pe ceas) si terminand disperant cu gleznele-incheieturile-degetele.
Apoi, isi face griji. Sa nu fie nu-stiu-cum. Sa fie asa. Sa stea acolo. Da' de ce nu mai iese? Da' o fi bine? Da' o fi de-ajuns? Etc.
Si mai sunt si conversatiile. Oooo, da, conversatiile! "Cate luni/saptamani (pentru cei mai initiati) ai?" "Cand nasti?" "Cum nasti?" "Unde nasti?" Unii, mai fensi, intreaba si de epidurala (un soi de ozeneu obstetric acum vreo 12 ani). Apoi, cat ai de gand sa stai cu copilu' acasa si daca are cine sa te ajute cu el.
Daca nu mori de plictiseala in timpul acestor conversatii, ai toate sansele sa scapi unei catastrofe aviatice. Sau, poate ele fac parte din antrenamentul la care concura toata comunitatea in a familiariza mama cu luuungile dupa-amieze/seri/nopti de nesomn...?
Bun - forma fizica ioc - este; griji - este; plictis - este.
Grandiropul nu mai ajuta nici el la mare lucru. Eu ma gandeam, a la Hagi Tudose, ca nu merita cine stie ce investitie hainele astea de gravida, ca oricum nu le port cine stie ce. Nu le-am mai pus pe mine de atunci, desi colantii n-au decat vina ca-mi amintesc de o forma complet nefireasca. O petrecere de Craciun cu colegii ajunge sa fie o cruciada de cateva saptamani de vanare a outfitului.

Eeeiii, si, in condtiile redate, graviduta are obligatia sa se simtza secsi....!!! N-are voie sa nu, caci sunt reviste glossy care ne arata mame celebre care se bucura de sarcina de la inaltimea picioarelor de 1.30 m, sau calare pe vreun portofel care le permite cele mai extravagante idei de marire si amor. Asa ca graviduta de mine n-avea decat sa se simtza secsi cu mijloace reduse. Chit ca zona de sub buric era mereu rece, orice ar fi pus pe ea, chit ca ciorapii, chiar si aia de graviduta ii dadeau niste senzatii vecine cu furia.

Si, pe langa toate astea, mai e si ideea aia de la inceput - se pregateste sa devina mama!! N-o prea mai interseaza sa fie provocatoare pentru sot, sau vreun ex coleg cu care impartea eugenia in "94, singura problema e sa faca fata unei realitati care frizeaza fizica cuantica! Si parca si ideea de mama nu prea cupleaza cu aia de secsi. Ma rog, in afara sintagmei "Hot mamma", da' nu despre asta zic randurile astea.

Insa, cu tot cu evidentele dimpotriva, femeia si, subsumat, si graviduta, trebuieste sa se simtza secsi. Pentru ca uite-asa se face vinovata de ceva depresie conjugala de-a sotului de nu stie de unde i se trage, uite-asa-l neglijeaza si el se refugiaza, neconsolat, in bratele vreunei relatii virtuale, unde el are muschi si galbeni in punguta!
Si, nu, graviduta nu are energie si nici preocupare sa fie secsi numai pentru ea, sau pentru alte femei. Alte femei o vor intelege. Mai putin soacra, posibil.

De fapt, barbatii care se refugiaza, se refugiaza oricum. Cu, sau fara gravidute secsi in preajma.

Unde secsi nu e egal cu "decent". Decent e cu totul si cu totulalta poveste.
Secsi e egal cu ceva asa, miam-miam, cam ca o ciocolata de sta acum pe bratul canapelei la un metru de mine si eu ma tiu cu greu sa nu atentez la dintii mei cuminti.

6 comentarii:

  1. :))))) cu toate astea, zau ca eu simteam ca eman sexualitate prin toti porii, si-au facut hormonii de cap la greu in mine, mai ales la ultima sarcina :).\


    dar, daaaa, mi se intoarce stomacul cand aud sintagma asta....

    RăspundețiȘtergere
  2. in vreme ce instinctul sexual vizeaza procreerea:), sintagma e de-a dreptul penibila prin lipsa de functionalitate:))) , lasa ca hidoasa.

    cu hormonii e altceva :P

    RăspundețiȘtergere
  3. Mie una imi plac gravidele de mor, mai ales cele care-si poarta burta cu mindrie, chiar daca sint le doare spatele si li se umfla gleznele si toate cele... Secsi nu stiu daca mi se par, nu cred ca le-as saruta pe gura, poate pe frunte si pe buric, daca n-as sti ca e aiurea...
    Plus ca nah, eu inca nu stiu cit de ne-secsi e sa fii gravida, dar cind mi-o veni rindul, promit sa dau insight pretios...

    RăspundețiȘtergere
  4. Mai, acuma, am zis eu acolo ca fiecare si le stie pe-ale ei si sunt momente cand te simti intr-un fel aparte - sigura pe tine, mandra, frumoasa etc. Insa mie "graviduta secsi" imi repugna, pur si simplu, cand il aud, pentru ca e stupid din atat de multe motive!
    Pentru lumea larga, esti "frumoasa, radioasa, fericita". In dormitor, esti sexy. Insa media e nebuna cu "sexy" asta, mai ales cand vine vorba despre "gravidute" mondene (ca de la asa ceva am plecat)

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu imi doream cu disperare sa (mai) fiu vazuta asa de barbatu-meu :), dar uram ideea ca AS PUTEA fi vazuta asa de catre alt barbat! Mie mi se pare la fel de deplasata faza asta ca si imaginea unei gravide flirtand. E, pur si simplu, dezgustator!

    RăspundețiȘtergere